divendres, 29 de juny del 2012

Convocatòria Reunió MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ 5.7.2012




 LLOC: Estació Espai Jove de Girona (Sta. Eugènia, 17)

 DATA: Dijous 5 de Juliol de 2012

 HORA: 20h


Benvolguts/des,


Us convoquem a la propera reunió de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ.

Degut a la complexitat del tema i a la possibilitat d'un extens debat, hem pensat d'incloure un únic punt de l'Ordre del Dia (a part de Precs i Preguntes i Informacions vàries), relacionat amb el Projecte Ferroviari de Girona per tal de consensuar un posicionament respecte el futur del mateix.

Us deixem alguns apunts per tal que tingueu coneixement dels darrers aconteixements, i així poder aprofitar al màxim el temps que tenim de reunió:


Com ja sabreu, el passat 19 de Juny hi va haver l'Audiència Pública del Projecte Ferroviari de Girona, a la qual va intervenir la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ.

Durant la seva cel.lebració, varen sorgir diferents possibilitats en funció dels futurs aconteixements relacionats amb la quantitat de la partida pressupostària que s’hi pugui destinar.


Arrel del debat sorgit a la darrera reunió de la MESA D’ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ del 7 de Juny, els participants vàrem consensuar el nostre refús a la opció que la partida pressupostària sigui insuficient per garantïr el compliment dels plaços d’execució del Projecte, amb la possibilitat que s’eternitzin unes obres que ja causaràn prous problemes veïnals i de mobilitat a la nostra ciutat, i amb el perill que es repeteixin episodis com els de la NII a la Província de Girona.

És per això que només contemplem dos possibilitats, tal i com vàrem manifestar durant la nostra intervenció a la darrera Audiència Pública.

a)Que la partida pressupostària Estatal superi el topall necessari per garantir els terminis d’execució de l’obra.


b)Que, en cas que no s’arribi a aquest topall, s’aplaci l’inici de les obres fins que es pugui garantïr el pressupost necessari.


Val a dir que la prioritat de tots nosaltres és la defensa dels interessos dels Gironins, per la qual cosa considerem bàsics els espais d’informació ciutadana sobre el Projecte Ferroviari, i que aquests desemboquin en una consulta popular per tal que la postura ciutadana quedi pal.lesa davant un projecte d’aquesta magnitut, que pot marcar de ben segur el futur de la nostra ciutat. Una consulta necessària, tal i com va quedar demostrat a les intervencions ciutadanes durant l'Audiència abans esmentada.

Els darrers aconteixements han fet que estiguem massa a l'expectativa del futur del Projecte Ferroviari. I aquesta espera pot fer que no ens quedi temps de reacció davant el que pugui passar. És per això que cal definir el nostre posicionament enfront les diverses opcions, a través del debat i el possible consens entre els participants a la reunió.


Així doncs, esperem la vostra assistència a la reunió degut a la importància del que s'hi debatrà, i al fet que aquest és un tema de ciutat. És un tema de tot GIRONA.


La suma de tots és la nostra força. SOM-HI!


Atentament.


MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada