dimarts, 6 de novembre del 2012

Participació de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ a l'Audiència Pública del Projecte Ferroviari 6.11.2012


AUDIÈNCIA PÚBLICA DEL PROJECTE FERROVIARI DE GIRONA

   LLOC: Auditori-Palau de Congressos de Girona
     DATA: Dimarts 6 de Novembre de 2012
     HORA: 20h

Benvolguts/des,

Us informem que la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ gaudirà d'una intervenció de 5min.30seg. en el torn previ al de Precs i Preguntes de l'AUDIÈNCIA PÚBLICA sobre el PROJECTE FERROVIARI de GIRONA, que es cel.lebrarà el proper Dimarts 6 de Novembre de 2012, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona.
                              
Els darrers aconteixements relacionats amb les obres del Parc Central (noves estructures no contemplades al Projecte Inicial, obres nocturnes d'ADIF desautoritzant Decrets d'Alcaldía i Ordenances de Civilitat, denúncies a la Policía Municipal sobre aquestes obres i notificació d'aquests que les obres estan autoritzades per l'Ajuntament de Girona, dubtes en la garantía de Processos Participatius veïnals en el Disseny Final del Parc Central, i manca d'Informació Ciutadana sobre tots aquests temes), fan que acudim a l'Audiència Pública abans esmentada amb aquestes peticions:

-l'obertura inmediata d'una Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana, que permeti l'entrada de denúncies veïnals relacionades amb les obres portades a terme fins al día d'avui.
-la consideració, per part de l'Ajuntament, d'estudiar un Pla de Dinamització Comercial per al barri de St. Narcís. i les compensacions necessàries per la comunitat Veïnal i Comercial Gironina que hagi patit les conseqüències de les obres de soterrament del TAV a la ciutat de Girona.
-l'aturada inmediata de les obres del Parc Central fins que no es presenti tota la informació relacionada amb les mateixes (plànols, terminis, disseny del Parc Central, recuperació d'espais,...).
-una visita guiada de les obres, oberta a la ciutadanía de Girona que hi estigui interessada per tal de complementar visualment la informació abans esmentada.
-el lideratge, per part de l'Ajuntament de Girona, d'una denúncia per les irregularitats d'execució de l'obra que inclogui la informació recopilada a la Oficina d'Atenció Ciutadana abans esmentada.
-la defensa a ultrança, per part del Consistori, dels veïns afectats i dels espais Municipals a recuperar.

Degut a la celeritat amb que ADIF està portant a terme les obres, i a la proximitat del día que marxaran de la nostra ciutat, ens veiem obligats a actuar amb ungència i contundència davant d'aquesta possibilitat.

La superfície del Parc Central és de propietat Municipal i, per tant, tota construcció que s'hi porti a terme és amb el consentiment de l'Equip de Govern de Girona.És per això que anem a l'Audiència Pública amb l'objectiu d'exigir els compromisos necessaris, per part de l'Ajuntament de Girona, per satisfer les peticions abans enumerades. I no tenim intenció d'abandonar l'Auditori fins que no obtinguem aquest compromís.

Desde la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ sempre hem actuat lleialment i hem confiat en l'actual Equip de Govern, degut al marge de temps que mereixíen pel poc temps que portaven al Govern Municipal.

Però els recents aconteixements abans esmentats, ens donen arguments suficients per plantejar-nos emprendre iniciatives legals contra aquelles accions que considerem irregulars en la defensa tant de la ciutadanía Gironina, com dels espais públics propietat de la nostra ciutat, i els seus culpables.

Per últim, us informem que, en nom de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ,  hem fet entrada en Registre Municipal d'un Document amb el que donem suport a la petició d'aturada de les obres ja entrada en registre per l'AVV St. Narcís i l'Associació de Comerciants St. Narcís-Sector Dominiques.

Us emplacem doncs, a l'Audiència Pública del Projecte Ferroviari de Girona perquè en conegueu més detalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada