dimecres, 21 de novembre del 2012

Temes preparats per les Entitats a incloure als Pressupostos Estatals 2013



Us informem que, tal i com vàrem acordar en anteriors reunions de la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ, i amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, hem enviat un Document als Diputats al Congrés per Girona en el qual els fem arribar arguments extrets del consens d'un teixit Associatiu ampli del nostre territori, i a on denunciem la situació de Girona des del punt de vista de les Entitats.

Aquests arguments son fruït del debat entre les
Entitats participants a la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ, i de la preparació dels temes a tractar en el DEBAT ELECTORAL que, juntament amb la XARXA pels DRETS SOCIALS de Girona, vàrem organitzar el passat 9 de Novembre. Una preparació en que varen participar Entitats com CC.OO, UGT, USTEC-STEs, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Càrites, Ateneu Naturalista de Girona (ANG), IAC, CATACCTSIAC, Assamblea 15M, i d'altres.
 
Sabem que algunes d'aquestes denúncies poden no ser de competència Estatal, però aquesta és la nostra realitat.

I esperem que els nostres Diputats/des en puguin extreure continguts suficients per incloure a les seves Esmenes als Pressupostos Estatals 2013, per tal que hi quedi pal.lesa la opinió de les Entitats del nostre territori.


EDUCACIÓ

Arguments:
La Llei d'Educació de Catalunya és àmpliament rebutjada pel professorat pel que fa al tarannà privatitzador pel que fa a la gestió i filosofia dels centres educatius.
La inversió pública en educació, a Catalunya, governi esquerra o dreta, mai no ha ultrapassat el 3,9% del PIB, contràriament a la recomanació de l'OCDE del 6%.
En aquest curs, més 549 docents de la demarcació de Girona que l'any passat treballaven, enguany no ho fan. Si les polítiques educatives no canvien, els 200 nous mestres que sortiran de la facultat d'educació aquest curs, tampoc ho faran. Què els penseu dir, i més si tenim en compte que les aules estan sobresaturades i els nostres nens no estan rebent l'atenció adequada?
A les comarques de Girona, hi ha nens que passen gana o que les seves famílies són desnonades. En aquestes circumstàncies, els mestres ens sentim impotents per ensenyar-los més que odi i ressentiment contra els causants i beneficiaris de la crisi. Què els penseu dir als nostres alumnes i les seves famílies? Què penseu fer per revertir aquesta situació?
En l'actualitat, hi ha centres que segreguen per sexe els alumnes, que segreguen per classe social i fan proselitisme religiós sufragats per diners públics.
Petició:
Tenint en compte aquest dèficit social acumulat, al respecte de la recomanació de l'OCDE, què hi ha de la inversió per sobre del 6%?

SANITAT

Arguments:
El pressupost sanitari català sempre ha estat, en relació al nostre PIB, força inferior a la mitjana espanyola i molt més inferior encara a l'europea dels 15. Els darrers governs, no només l'han disminuït sinó que han implantat repagaments.
El model sanitari català ha estat posat seriosament en dubte per la revista Cafèambllet que tanmateix, en comptes d'un premi ha rebut una condemna. La revista ha posat a la vista el forat bàsic del model: una falta total de transparència que facilita els fenòmens de corrupció i evidencia que col·laboració publico-privada és sinònim de parasitació del pressupost públic per part dels interessos privats.
Pel que fa a la participació ciutadana, sempre ha estat mediatitzada pel govern. Sempre ha estat el govern qui ha triat els representants dels malalts o de la ciutadania. Per què els òrgans de govern de la sanitat no són oberts com els plens dels ajuntaments?
Petició:
Perquè no s’aplica un model que aposti per invertir la tendència a la privatització i potenciar una sanitat pública en tots els seus aspectes?
Perquè no s’obstaculitza el repagament implantat per Rajoy?

DRETS LABORALS

Arguments:
Les reformes laborals dels Governs del PSOE i del PP, amb el ferm recolzament de CiU, s’han basat en l’abaratiment de l’acomiadament, la reducció de salaris, la pèrdua de capacitat negociadora dels treballadors, o la descausalització de la temporalitat laboral.
L’anomenada “flexibilització del mercat laboral” ha estat venuda com la fòrmula per generar dinamisme, fomentar la contractació, i reduïr l’índex d’atur.
Però el resultat de l’aplicació d’aquestes reformes laborals ha deixat un panorama laboral desolador:
-un 25% d’atur
-una oferta laboral de baixa qualitat
-salaris baixos
-precarietat laboral
-la temporalitat més alta d’Europa
Petició:
Creuen encara en el dogma de la precarietat laboral com a única sortida a l’alt índex d’atur o, al contrari, aposten per recuperar la dignitat del treballador?

EL TER 

Arguments:
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) és l’administració hidráulica de Catalunya, l’òrgan de Govern per implementar la política de l’aigua i gestionar-ne el cicle integral, la inspecció i el control, en un paper de regulador del diferents usos i usuaris.
El Govern ha iniciat una sèrie de reformes encaminades a reduïr el paper de l’ACA i, a través de retallades dràstiques de pressupost i personal, deixen d’atendre’s funcions vitals com són el control dels ecosistemes aquàtics, i altres funcions passaran a estar controlades per un gestor privat. En una cojontura de privaitzacions com la que estem patint, només falta arrodonir-ho perdent qualsevol tipus de control democràtic en materia de polítiques d’aigua.
Aigües Ter-Llobregat és l’empresa pública  responsable de suministrar l’aigua  a prop de 5 mill.lions de persones de 50 Municipis de tot Catalunya.
S’ha mostrat una empresa eficaç i eficient, i actualmente arrossega un important deute degut a una càrrega externa que va haver d’assumir a la seva creació, i a les infraestructures creades arran de la sequera de l’any 2008. Actuacions que no van rebre el suport financer de la Generalitat, que ara aprofita aquest pretext per privatitzar-la per 300 mil.lions d’€, quan el seu actiu és més de 6 vegades superior.
La privatització es preveu fer a 50 anys, amb un augment de tarifa del 300% i uns beneficis mil.lionaris per l’empresa que n’obtingui la concessió.
Creiem que és totalment irresponsable privatitzar durant 50 anys una empresa pública com ATLL, a més d’un frau democràtic i ciutadà.
Al mòn, el 90% de les connexions domiciliars d’aigua les gestiona el sector públic, i el 10% el sector privat. A Catalunya, els percentatges s’inverteixen.
L’aigua és un mercat captiu, ja que tothom en consumeix per poder viure. Com a Dret Humà que és, no pot quedar subjecte a les lleis de mercat, de l’oferta i la demanda.
Petició:
Quin criteri teniu previst per tal d'aconseguir l’abastament garantit i continu de la RMB (5 milions de ciutadans), i simultàniament complir escrupolosament els cabals legals mínims establerts a tot el curs natural del riu Ter, evitant que l’actual transvasament abusiu, il•legal, cíclic i sistemàtic, quedi impune com fins ara ?

INFRAESTRUCTURES

Arguments:
La manca d’inversió Pública a la Província de Girona ens ha deixat una xarxa d’infraestructures insuficients per les necessitats del nostre territorio.
 Una NII en permanent estat d’obres i amb 30.000 usuaris diaris ha estat escenari d’una quinzena de morts durant l’any 2012, degut a que qualsevol irregularitat en la fluidesa del trànsit i al fet que no hi hagi marge d’error, deixa a l’atzar carambolesc dels implicats la gravetat dels accident que s’hi produeixen.
Una xarxa de rodalíes Ferroviaries desfassada que no garantitza la qualitat del seu servei, i unes obres inacabades a la ciutat de Girona que no permeten saber quin serà el futur del Tren Convencional, ni quan arribarà, amb la descomunal i estèril despesa de 1.500 mil.lions d’€ de fons públics per fer arribar un TAV que no solucionarà les necessitats de mobilitat de la majoría de la ciutadanía de la nostra Província.
Amb la publicació del  Pla d’Infraestructures Transport i Vivenda (PITVI) 2012-2024 per part del Govern Espanyol, ha quedat pal.lesa la seva manca de voluntat política per tal de sol.lucionar tant les mancances abans esmentades, com el túnel de Toses i les variants de l'eix pirinenc previstes a Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Olot, entre d’altres.
A més, hi ha la possibilitat que es transfereixin alguns d’aquests Projectes a competencia Autonòmica, i no es contempla la gratuïtat de l’AP7 com a compensació per l’estat actual de l’NII.
Petició:
Donada la seva urgencia i a la injusticia patida  sistemàticament pel nostre territori, com faran  per solucionar inmediatament aquests temes?

HABITATGE  

Arguments:
Davant les dades fredes de l'estadística, voldríem reivindicar la vida de les persones. Des de l'any 2008 , 400.000 famílies han perdut la casa per no poder fer front al pagament de les hipoteques. I a sobre han quedat marcats per tota la vida, amb un deute impagable que els durà a l'economia submergida, al treball encara més precari i a ser considerats insolvents en qualsevol acte públic.
Segons les previsions , aquest any 2012 es tancarà amb 600.000 families que han perdut la llar. Families trencades.
Dolor que acompanya la mort física i moral de les persones.
Amb una llei que és una excepció a tot el món occidental, del 1909, condemnem a les persones a creuar la ratlla, a sortir del sistema, a ser ningú.
Sense un habitatge , tots els drets humans es fonen en la boira.
Petició:
Estan disposats a declarar una moratòria immediata dels desnonaments, aplicar la Dació en pagament Retroactiva, i promocionar el lloguer social?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada