dijous, 3 de gener del 2013

Convocatòria de Protesta a la Inauguració del TAV a Girona


LLOC: Estació RENFE                                                                                                                           DATA: Dimarts 8 de Gener de 2013 HORA: 12h                                                                                                                                                      VESTUARI: Vestits de negre, ja que anem d'enterro de diners públics i d'un model social i  de mobilitat.

Benvolguts/des,


Tal i com potser ja heu llegit a la PREMSA, el Príncep Felip, en Mariano Rajoy i l'Artur Mas vindran en AVE per inaugurar la línea Barcelona-Girona-Figueres.

Desde la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ estem preparant una "rebuda" a l'alçada del que es mereixen tant els responsables del Projecte Ferroviari de Girona, com el fet que s'inauguri una bestiesa pressupostària com aquesta.


Us heu parat a pensar el cost del manteniment de la línea de l'AVE? Doncs de 100.000€/km a 200.000€/km si és un túnel.                                                                         Si si... CADA KILÒMETRE! Us poden enganyar amb els balls de xifres que vulguin pero, independentment de si son 10.000 amunt o avall,  aquesta despesa de manteniment ha hipotecat el nostre futur i el nostre model social.
 -Sabeu quantes partides pressupostàries socials es podríen fer amb aquests calers?                                                                                                                                                        -Sabeu que no hi ha cap línea d'AVE que sigui rendible?
-Us adoneu que estan tirant recursos públics en aspectes no prioritaris?
-Perquè hem enterrat tants mil.lions d'€ al Parc Central si l'estació va en superfície?
-Perquè no s'ha invertit en rodalíes per millorar la connexió entre nuclis urbans propers, enlloc "d'unir" Madrid-Barcelona-París?
-Perquè la xarxa entre ciutats i pobles veïns no s'ha millorat ni harmonitzat amb els horaris del TAV, provocant l'us del vehicle privat per evitar les mancances de qualitat de Rodalíes i compensar els problemes d'horaris entre trens?                                                                                                                                                            -Perquè ens volen destrossar la nostra xarxa de Rodalíes (la de tots), sense inversions i amb pujes de preus?                                                                                                                                -Sabeu que els preus competitius que diuen té el TAV son només per la compra de bons de 10 viatges a gastar en 8 díes, i de 50 viatges a gartar-ne en 30? I que el bitllet lineal val més de 15€ amb una única parada a Barcelona-Sants?                                                                                                                                                         -Quines economíes familiars poden fer front a la compra de bons en aquest context de crisi?
El 8 de Gener no només "inauguren" l'enterrament de diners públics en un Projecte inacabat...
-Es fa un punt i apart d'un fracàs de gestió en l'execució del soterrament del TAV, que no ha tingut mai en compte als veïns i comerciants afectats per les obres...
-"S'inaugura" un fracàs de model de mobilitat, i la destrossa del nostre territori...                                                                                                                                                       -Es menysté un altre cop les prioritats del nostre territori.
-I es demostra que la despesa pressupostària mai respòn a les necessitats ciutadanes (aturar desnonaments, més cohesió social, estat del benestar, més polítiques socials, reduïr l'atur, ...).
Això és democràcia????
Es per això que us convoquem a la Concentració de Protesta que us hem esmentat abans.
-Per denunciar la imposició d'un model de mobilitat molt allunyat del carrer (l'AVE és més car, i a més han pujat Rodalíes un 11%)
-Per denunciar un model de territori i mobilitat menys sostenible, i poc respectuòs amb el nostre entorn i medi ambient.
-Per manifestar el nostre "dol" per l'enterrament de tants mil.lions d' al forat del Parc Central i a tota la línea Ferroviària, enlloc de fer-ho en Partides socials.
-Perquè aquesta despesa de soterrament ha estat inútil, ja que l'Estació acabarà en SUPERFICIE!!! 

-Per denunciar que no s'ha tingut mai en compte la opinió dels veïns i comerciants afectats per les obres.
-Perquè ens han destrossat un pulmò verd com era el nostre Parc Central.
-Perquè aquest és un altre atac als nostres Drets i Benestar Social!!!!!

Així doncs, us animem a que feu extensiva aquesta convocatòria de Protesta a tothom qui conegueu, i US HI ESPEREM vestits de negre amb les pancartes que volgueu portar.          


Per la nostra Dignitat, SOM-HI!!!!

3 comentaris: