dimecres, 10 d’abril del 2013

Acta Reunió "Cuinem Juntes i Mengem en Família" 10.4.2013


LLOC: Bloc alliberat de la PAH al C/Doctor Castany 91-93 de Salt (davant Hospital Sta. Caterina)

DATA: Dimecres, 10 abril de 2013

HORA: 19,30 h

Ens reunim diverses Entitats i Col·lectius de Girona i ciutadans/es particulars interessats/des i compromesos/es amb el Projecte. Excusen la seva assistència altres Entitats i Col·lectius per motius d’incompatibilitat horària.

Es fa un resum de la reunió anterior i Xevi Villarreal explica la reunió que va tenir amb el regidor Eduard Berloso, que va comentar que si es feia al Centre Cívic Can Ninetes s’hauria de fer com a taller de formació, que si es volia cuinar per a més de 20 persones caldria buscar un restaurant tancat i/o d’altres opcions a negociar amb totes les parts implicades. En el cas del Restaurant, l’Ajuntament faria de mitjancer i pagaria lloguer èr posar-lo a la nostra disposició.
El Sr Berloso demana que se li informi de les famílies que es beneficiaran del suport del Projecte “Cuinem Juntes”.
Referent a l’altre projecte de menjadors escolars, el sr Berloso va prometre que hi donaria suport i que en seguirem parlant en posteriors trobades.

Núria Terés comenta que l’Ajuntament no té competències en  matèria d’Ensenyament. El que sí pot, és intermediar amb el Banc d’Aliments a través d’un conveni, etc...

Una possible nutricionista podria ser Núria Pérez, la qual es podría reunir amb la Nutricionista Municipal del Mercat del Lleó per el.laborar els menús a cuinar. El seu home (Llorenç) estava present a la reunió i li proposarà.

A continuació, Núria Terés proposa a les persones assistents a la reunió i que són de la PAH  col.laborar amb el projecte, començant per una llista de tasques a fer.

Rosa Navarro dóna la idea del “projecte Verkami”, una plataforma web que s’utilitza per demanar col·laboracions econòmiques per a projectes.  Però pel tipus de projecte, la Núria Terés creu que no hi encaixa.

S’acorda convocar per la setmana següent (Dimecres 17  d’abril a les 18h) a 5 famílies per organitzar tasques perquè així es visualitzi que es fa l’activitat. Hi aniran la Rosa Navarro, la Núria Terés, la Manolita Collantes, la Núria, i d’altres components a confirmar.

Anna Badia comenta que a la darrera Junta de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia es va aprovar cedir la instal·lació de la cuina però prefereix comentar amb la Mancomunitat que aplega 32 entitats més, el fet que les sol·licituds formals d’espais, donacions, etc, es facin a nom de l’Associació de Veïns. Queda pendent conèixer si s’aprova aquest punt.  L’Associació “ La Bombeta té reservada fins juny 2013
la cuina de can Ninetes, però en cas de voler reservar-la algun dia, caldria sol·licitar-ho formalment a l’Ajuntament.

Esther Albert explica que ja té el protocol per escrit de Caprabo i acorda passar-lo a la resta d’assistents perquè el puguin veure, donen menjar fresc empaquetat, no a granel perquè la normativa indica que hi ha d’haver etiqueta amb data de caducitat per poder servir per donacions a entitats. Caldrà formalitzar un conveni un cop es confirmi a nom de quina entitat actua el projecte.

Rosa Navarro explica la reunió amb el President de l’Associació de Comerciants de Santa Eugènia, que va ser el primer pas abans d’anar a parlar amb els comerços del barri.  Llegeix un esborrany de comunicació que es repartirà als comerços via correu electrònic a través de l’Associació, així serà més fàcil que col·laborin i no desconfiïn de qui hi ha darrera el projecte “Cuinem Junts”.

David Mérida comenta que la idea de recuperar un restaurant tancat encaixa amb el projecte dels “restaurants del cor”

Rosa Navarro parla del suport inicial que necessitaran les famílies per arrancar i organitzar-se per anar guanyant autonomia progressivament. Xevi Villarreal i Núria Terés coincideixen comentant que aquest projecte genera solidaritat i recupera l’autoestima de la gent, que es sentirà útil pel fet de participar activament.

Núria (cuinera del Montfalgars) ha parlat amb proveïdors habituals i li han promès que li passaran donatius. També pot aconseguir un ARCÓ per emmagatzemar menjar congelat.

Llorenç pregunta si el local de l’antiga biblioteca Salvador Allende es podria disposar per aquest projecte i Anna Badia respon que en teoria sí es per utilitzar les entitats però que està molt sol·licitat.

Queda pendent el tema de les hortes de Santa Eugènia que no es concreta perquè està absent qui ho havia de gestionar.

El sr. Creu, col·laborador actiu de la PAH i membre de la Junta de Comerç de Catalunya a Girona comenta que també demanarà col·laboració de més comerços.

Xavier V. explica que TV3 vol venir a gravar el primer dia que es faci l’activitat de “Cuinem Juntes i mengem en família”

Es comenta que, entre d’altres possibles iniciatives de recollida d’Aliments, es proposarà a les Associacions de Veïns incloure, dins dels actes de cada Festa Major, una activitat destinada a la recollida d’Aliments pel Projecte “Cuinem Juntes i Mengem en Família”.

Per últim,  s’acorda el proper dia de reunió dimecres 24 d’abril de 2013 a les 19h al mateix  Bloc alliberat de la PAH al C/Doctor Castany 91-93 de Salt (davant Hospital Sta. Caterina).

I amb això, donem per acabada la reunió a les 21h.


Atentament.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada