dilluns, 29 d’abril del 2013

Acta Reunió Cuinem Juntes i Mengem en Familia 24.4.2013



LLOC: Centre Cívic Can Ninetes (Sta. Eugènia, 146)
DATA: Dimecres 24 d'Abril de 2013
HORA: 20h


Ens reunim diverses Entitats i Col.lectius de Girona, Grups Municipals de l’Ajuntament, i ciutadans/es particulars interessats/des i compromesos/es amb el Projecte. Tantmateix, excusen la seva assistència d’altres Entitats i Col.lectius per motius d’incompatibilitat horària.

Anteriorment a la reunió Ordinària, de 19 a 20h, hi ha una trobada d'alguns membres de la Comissió amb persones pertanyents als nuclis de famílies que, a més de ser beneficiàries del Projecte, seran voluntàries del mateix.  Una trobada més dins d'una sèrie de contactes ja fets per coordinar els Grups familiars inicials del barri de Sta. Eugènia, explicar el Projecte, la dinàmica de treball,  els avenços fets, els plaços marcats, i la manera de beneficiar, a través del voluntariat d'alguns dels membres, a les 25-30 persones d'aquests nuclis familiars inicials.

Tantmateix, s'acorda una nova trobada amb aquestes famílies per la setmana vinent per tal de definir Menús, tasques a fer, i seguir avançant cap a l'inmediat inici del Projecte. 

Un cop finalitzada la trobada esmentada, donem inici a la Reunió Ordinària amb la presentació dels membres del Projecte "Confiança Solidària" del barri de St. Narcíshttp://confianzasolidariagirona.blogspot.com.es/ ), i expliquem les converses mantingudes per establir una col.laboració conjunta. Comentem que, arrel de la iniciativa que les Associacions de Veïns per incloure, dins dels programes de les seves Festes Majors, un acte de recollida d'aliments pel nostre Projecte, vàrem posar en contacte l'Associació de Veïns St. Narcís i "Confiança Solidària" per tal que, els aliments que es recaptin a la Festa Major de St. Narcís, vagin destinats al Projecte "Confiança Solidària Girona".

Els membres de "Confiança Solidària"  valoren molt positivament aquest fet, i aprofiten per explicar tant els objectius del seu Projecte amb el qual beneficíen una trentena de persones del barri, i amb els quals coincidim completament, com les experiències viscudes des que el varen iniciar a la nostra ciutat.

A més, a la reunió també assisteixen membres del #blocsalt alliberat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), a on també es tirarà endavant el Projecte "Cuinem Junts i Mengem en Familia" amb els nuclis familiars que hi visquin, els quals comenten iniciatives que estan portant a terme comerços de la zona per col.laborar amb el #blocsalt, així com altres víes de recaptació d'aliments.

S'informa de les converses que hem tingut amb la Cooperativa Concep-t http://www.concep-t.com/index.html ), la qual ha contactat amb nosaltres per parlar sobre possibles col.laboracions que facilitin fonts de finançament pel nostre Projecte, sempre i quan així ho necessitem. Unes converses molt ben valorades, davant les quals deixem la porta oberta a aquesta possibilitat.

Un cop exposats tots aquests punts, trobem la necessitat d'establir unes dinàmiques de col.laboració entre tots els Projectes iniciats a la nostra ciutat i el #blocsalt, i arribar a sinèrgies de treball conjunt entre els presents a la reunió. A més, ens marquem l'objectiu de posar-nos en contacte amb les Entitats dels diferents barris de Girona, per estudiar la possibilitat d'iniciar el Projecte Cuinem Juntes i Mengem en Familia a cadascun dels sectors de la ciutat, si la realitat social dels mateixos així ho requereix, o adherir a la nostra dinàmica de col.laboració a aquelles iniciatives veïnals que puguin estar en marxa.

Així doncs, acordem crear una Comissió de ciutat que englobi els Projectes coneguts i/o aquells per conèixer, i marquem el proper Dimarts 30 d'Abril a les 16:30h al #blocsalt perquè es reuneixin, posin sobre la taula totes les possibilitats, acords, i activitats ja iniciades per recaptar aliments, així com la manera de sumar esforços, anar conjuntament per a la recaptació dels aliments, i repartir els mateixos entre totes les parts implicades.

I, a falta de decidir el nom d'aquesta nova Comissió formada d'inici per membres del #blocsalt, "Confiança Solidària Girona", i "Cuinem juntes i Mengem en Família", acordem que n'explicarem el resultat de les trobades a la propera reunió Ordinària.

Per altre banda, informem de la intenció de tirar endavant les restants branques del nostre Projecte (Restaurants Socials, i Distribució d'Aliments als Menjadors Escolars), i que continuarem les reunions amb el Regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Girona per tal que així sigui, sol.licitant convenis de col.laboració i/o cessió d'espais Municipals, la intermediació de l'ens Municipal en el lloguer de possibles locals de la ciutat, i d'altres aspectes que puguin sorgir.

I acordem que inclourem el conjunt de Projectes que formin part de la Comissió de ciutat, en la llista de peticions a fer per tal d'aconseguir allò necessari per avançar en l'objectiu de cadascun dels nostres Projectes.

Per últim, acordem el Dimecres 8 de Maig a les 19h al Centre Cívic Can Ninetes, com a data, hora i lloc de la nostra propera reunió Ordinària.

I amb això, acabem la reunió a les 21:30h.

Atentament.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada