diumenge, 28 d’octubre de 2012

GIRONA aprova les Ordenances Fiscals Provisionals 2013


http://www.diaridegirona.cat/girona/2012/10/26/girona-aprova-ordenances-fiscals-al-2013/587824.html

"...Aquesta era la segona vegada en cinc dies que el govern municipal portava a aprovació les ordenances fiscals per al 2013. En el primer intent, en un ple extraordinari dilluns, CiU no va aconseguir suports suficients perquè tots els grups -a excepció dels tres regidors de la CUP- van votar-hi en contra. Això suposava prorrogar les ordenances del 2012 tot un any més. El govern va criticar el PSC per haver trencat un pacte que suposadament tenien tancat, extrem que els socialistes van negar.

Davant d'aquesta situació, el govern ha obert un segon torn de negociacions i ha aconseguit canviar el sentit del vot d'ICV. Segons ha justificat la regidora ecologista Núria Terés, el partit ha obert un "període de reflexió" i ha decidit "rectificar" per permetre que durant el mes d'exposició al públic de les ordenances les entitats i els partits hi puguin dir la seva. "Creiem que dilluns no ens vam equivocar però ara ho hem reconsiderat perquè s'ha avançat en diàleg i participació", ha valorat Terés, que ha deixat clar que no han pactatr res amb el govern sinó que s'han emplaçat a treballar durant el pròxim mes per tal d'incloure propostes procedents tants dels grups municipals com de les entitats.

L'argumentació que ha fet el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha anat en la mateixa línia de defensa de la participació de les entitats, com ja havia sostingut en el ple del dilluns.

Així mateix ho ha explicat l'alcalde, Carles Puigdemont, que ha agraït el gest de CUP i ICV per permetre una aprovació que ha qualificat de "tècnica". A partir d'ara, el govern s'ha compromès a treballar "activament" per recollir les propostes de partits i entitats. L'alcalde confia que així quan es votin definitivament, les ordenances podran rebre el suport de més partits..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada