dilluns, 15 d’octubre del 2012

Iniciativa de la MESA D'ENTITATS per participar a les Esmenes dels Pressupostos Generals 2013




Desde la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ sempre hem apostat per la Participació Ciutadana.

Recentment hem presentat una Moció al Ple Municipal de Girona a on demanàvem la convocatòria, per part de l'Ajuntament Gironí, d'una Consulta Popular per tal que la ciutadanía hi pogués dir la seva sobre la conveniència, en l'actual context de crisi econòmica i de retallades socials, de tirar endavant un Projecte de Soterrament del Tren Convencional tant costòs com innecessari davant les vertaderes prioritats de la nostra societat.

La nostra era una iniciativa per tal de donar veu a la ciutadanía i deixar pal.leses les necessitats dels Gironins/nes, a través de les Entitats i/o Col.lectius que els representin, perquè es tingui en compte la opinió ciutadana a l'hora d'el.laborar uns Pressupostos dotats econòmicament pel nostre esforç tributari, i "pensats" per satisfer les prioritats d'aquells que tributen. Unes prioritats que, sino hi ha mecanismes participatius per ser preguntats, difícilment poden respondre a la canviant realitat del carrer.  

La petició de Consulta Popular no va rebre el suport dels Grups Municipals de CiU, PSC i PP i, donada la seva la majoría representativa al Ple de la Corporació, no es va aprovar en la Sessió Plenària del mes de Setembre

Tot i això, i degut al nostre afany per fomentar la Participació Ciutadana en la gestió Governamental, vàrem tenir una trobada amb la Diputada al Congrés Espanyol per ERC, la Sra. Teresa Jordà, a la qual li vàrem exposar els aconteixements abans explicats al voltant de la nostra petició de Consulta Popular, i la nostra proposta per donar continuïtat a la nostra iniciativa Participativa a través del procés d'Esmenes als Pressupostos Generals de 2013.

Creiem que el milor reconeixement a les més de 40 Entitats, Col.lectius i Partits Polítics que han donat suport a la nostra petició de Consulta Popular, és agraïr aquest suport i aprofitar els arguments de les mateixes per així el.laborar un llistat de prioritats dels ciutadans que representem, i entregar-los a tots els  representants Gironins de les Institucions Supramunicipals per tal que les incloguin a les seves esmenes als Pressupostos Generals de 2013.

La Sra. Teresa Jordà va accedir a la nostra proposta i, tal bon punt li fem arribar el llistat abans esmentat, l'inclourà a les esmenes que ERC presentarà al Congrés de Madrid per tal que siguin considerades per l'Equip de Govern Estatal.

Així doncs, ens posarem en contacte amb totes les Entitats que hi estiguin interessades (tant les que ens han donat suport, com les que encara no ho han fet), per tal de recollir les prioritats dels ciutadans que representen, i les necessitats pressupostàries per poder portar a terme les activitats socials que desenvolupen, les quals s'han vist minvades amb l'excusa de la crisi econòmica.

Tantmateix, aquelles Entitats que es vulguin posar en contacte amb nosaltres ho poden fer a mesadentitats@gmail.com , per tal de deixar-nos les seves prioritats o fer-nos arribar els seus dubtes al voltant de la nostra iniciativa.

Des dels principals Partits Polítics amb responsabilitats Governamentals (CiU, PSC i PP), se'ns ha dit que el sistema no dona cabuda a mecanismes Participatius que busquin implicar la ciutadanía en la Gestió de Govern, i que el model de Democràcia Representativa és suficient per satisfer les nostres necessitats.

Però per nosaltres no n'hi ha prou. I continuarem treballant per tal que la ciutadanía se senti partícep del seu destí, i tingui veu en la gestió dels recursos econòmics provinents de la seva butxaca en forma de tributs.

Perquè així ho hem fet sempre.

Perquè som la MESA D'ENTITATS PER LA PARTICIPACIÓ.
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada