dijous, 6 de desembre del 2012

FARTS D'ESPERAR, ara toca FETS ! (resum de la roda de premsa de valoració un Mes després de l'Audiència Pública)



Denunciem que, un mes després d'haver celebrat la tercera "Audiència Pública del Projecte Ferroviari a Girona", encara no s'ha materialitzat cap dels compromisos que s'hi varen acordar:
- Principalment ens preocupa que encara no s'hagi obert la Oficina Municipal d'Atenció als Afectats.entenem totes les explicacions i valorem que per fer-la operativa i pràctica, calgui implicar-hi altres col.lectius de la ciutat. Però amb el temps que fa  que s'en parla , tot plegat ja ens comencen a semblar excuses.
- Els treballs nocturns no han parat. Fins i tot, en algun cas,  se'ns ha informat que amb el permís -puntual- d'alcaldia.
- Els edificis de superfície que el regidor es va comprometre a "minimitzar" encara estan igual.

Durant aquest mes, hem mantingut contactes amb el regidor responsable, i han sorgit nous dubtes que tampoc avancen:
- Esperem resposta a l'estudi d'impacte ambiental i de salut de les rampes d'accés als aparcaements, presentat per uns veïns. I quina resposta els donen a les 4.000 signatures de suport que darrerament han entrat per registre.
- Ens hem queixat repetidament -veïns i comerciants-  de la manca de llum, neteja i seguretat de l'espai entre les valles i els edificis a la plaça Europa. I del perill que representa tenir tancat amb pilones l'accés dels cotxes de serveis.

Denunciem que aquesta política dilatòria del "qui dia passa any empeny" , només beneficia els "fets consumats" de les empreses constructores que continuen fent i desfent al seu aire,  menystenint les queixes de comerciants i veins del sector .

La Mesa hem demanat als partits polítics presents a la darrera reunio (PSC, CUP i ICV) que, al proper Ple Municipal del Dilluns 10 de Desembre de 2012,  facin arribar aquestes queixes al regidor responsable.

Anunciem que si la resposta que ens donen tornen a tenir ambiguitats com a arguments, apel.lant a la paciència d'uns i altres, la Mesa farà arribar les  queixes al Defensor de la Ciutadania perquè actui en conseqüència.

A més, volem fer pública la nostra intenció de no participar en cap de les taules, processos participatius, estudis o projectes on se'ns ha convidat com a afectats fins que no poguem presentar algun FET que en justifiqui l'esforç de la nostra presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada